Fazekas Csilla

Krisztinaváros, Víziváros - 4. körzet

Évek óta az első kerületben dolgozom és élek a férjemmel. 2022 szeptemberében a várszoknyán élők megtiszteltek bizalmukkal, így másfél éve önkormányzati képviselőként dolgozhatok értük. Budavár fejlődését szívügyemnek tekintem. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végeztem az alapszakot, a közgazdasági mesterképzést pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Egyetemi éveim alatt az ifjúságpolitikában és a parlamenti munka háttérvilágában dolgozva fedeztem fel, milyen nagyszerű dolog közösséget építeni hasonló értékrendű, gondolkodású emberekkel, közösen kiállni értékeinkért, egymásért.

Június 9-én szavazzon
Fazekas Csillára!

2022 szeptembere óta Csilla a várszoknyán élők képviselője, ennek köszönhetően ismeri és átlátja az önkormányzat sikeres működéséhez szükséges feladatokat.

Kiváló közgazdász, aki képviselői munkája mellett a Népjóléti, Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökeként kiemelkedő tevékenységet végez a generációk közötti együttműködés erősítésében, a családok és a szépkorúak segítésében, a civil és egyházi szervezetek támogatásában.

A Budai Polgári Közösség korábbi elnökeként számos kulturális, szórakoztató és ismeretterjesztő rendezvény megszervezésében vett részt az I. kerületben élőknek. 

Közös munkánk során azt tapasztaltam, hogy mindig őszinte érdeklődéssel fordul az emberek felé. Ennek köszönhetően tudja, hogy milyen problémák árnyékolják hétköznapjaikat, milyen feladatok várnak megoldásra.

Biztos vagyok benne, hogy erre a feladatra a választókerületben Fazekas Csilla személye a garancia! 

Böröcz László – polgármesterjelölt

Vízivárosi programunk:

1. A Vízivárosiak tiszta és rendezett városrészt érdemelnek. Felszámoljuk a Toldy Ferenc utcai szemétlerakót. Megszüntetjük a járdák közvécé jellegét.

2. Vízivárosban átfogó forgalomcsillapításra van szükség! Fásított, gyalogosbarát, élhető közterületeket hozunk létre.

3. A tér múltjához méltó módon kell felújítani a Batthyány teret! Víziváros központját egy rendezett, igényes, zöld közösségi térré alakítjuk, mely méltó a tér barokk örökségéhez.

4. Meg kell védeni a vízivárosiakat a turistabuszok által okozott környezeti terheléstől. Az itt élők érdekeit szem előtt tartó megoldást találunk a várba vezető utakon tapasztalható buszkáoszra.

5. Legyen a Fő utca Víziváros kulturális központja. Programot indítunk az üres üzlethelyiségek hasznosítására, a kisvállalkozások ösztönzésére!

Krisztinavárosi programunk:

1. Rendezett parkokat! Teljeskörűen megújítjuk a Horváth-kertet, valamint kezdeményezzük a Vérmező átvételét a Fővárostól, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek a kerületben élők biztonságos kikapcsolódását szolgálják.

2. Véget kell vetni a méltatlan állapotoknak a Déli pályaudvaron és annak környékén! A kormánynál és a fővárosnál kezdeményezzük az állomásépület és az aluljáró felújítását. 

3. Fejleszteni kell a környék gyalogos infrastruktúráját! Felújítjuk a meglévő zebrákat és új gyalogátkelőhelyeket hozunk létre az Attila úton, valamint a Mészáros utcában.

4. Buszkáosz helyett, több zöldfelületet! Turistabusz parkoló helyet újra virágos közparkot hozunk létre a Dózsa György téren.

5. Jól karbantartott közterületekre van szükség. Gondoskodunk a várfal rendbetételéről, valamint a várfal alatti utak, járdák, lépcsők karbantartásáról és fejlesztéséről.