Molnár Gábor

Víziváros - 2. körzet

Molnár Gábor vagyok, hat gyerek büszke édesapja és több mint fél évszázada otthonom a Víziváros. Úgy négy-öt éves lehettem – még emlékszem rá élesen – amikor szüleim arról beszélgettek – és én füleltem, mint ahogy most az én fiam is fülel mindenre amiről a felnőttek beszélnek – hogy a Ponty utcába költözik a család egy „öröklakásba”. Ez az első emlékem, mint I. kerületi lakos. A közügyek iránti érdeklődésem a rendszerváltás idejére nyúlik vissza. ELTE-s joghallgatóként ott voltam a Hősök terén Nagy Imre és társai újratemetésén, és saját fülemmel hallottam a Kossuth téren a köztársaság kikiáltását 1989-ben.

Gothár Péter: Megáll az idő és a könnyedebbek közül Tímár Péter: Csinibaba, Nemzetközi: Szárnyas fejvadász (az eredeti, rendezői vágással)

A Bagossy Brothers Company

Igyekszem az étrendemmel és életmódommal kordában tartani a vérképemet (pld. koleszterin-szintet), ezért az állati fehérjét (akár tejtermékek, akár hús formájában) próbálom – több-kevesebb sikerrel – mellőzni. A leveseket és főzelékeket sehol máshol a világon nem csinálják olyan jól, mint itthon. Imádom mindegyiket.

Június 9-én szavazzon
Molnár Gáborra!

Gábort olyan embernek ismerhettem meg, aki élénken érdeklődik a közösségi ügyek iránt. Szívén viseli a Víziváros sorsát, folyamatosan azon gondolkozik, hogy hogyan lehetne fejleszteni az itt élők környezetét. Egy igazi lokálpatrióta, aki szabadidejében számos helyi civil kezdeményezést, rendezvényt segített elő. Sportemberként példás teherbírás és alázatosság jellemzi, amit mindig lenyűgözve figyelek. 

Életútja kiválóan ötvözi a lokális és globális tudást és tapasztalatot. Tősgyökeres vízivárosiként kiváló helyismerettel rendelkezik – ismeri a Víziváros minden zegét-zugát –, ugyanakkor nemzetközi ügyvédi karrierje során sokrétű és mély tapasztalatokat szerzett szerte a világban. Erre a tudásra óriási szükség van a kerületben, hiszen meg kell találnunk a közös hangot a helyiek, valamint a hozzánk érkező turisták között.

Gábor nem ismer lehetetlent. Céltudatosságával és állhatatosságával addig dolgozik egy feladaton, amíg megoldást nem talál rá, és meg nem valósítja azt. Az I. kerületnek pontosan ilyen mentalitású emberekre van szüksége, akik mindent megtesznek a közösség fejlődéséért. 

Molnár Gábor a tökéletes jelölt a vízivárosi emberek képviseletére, akit jó szívvel ajánlok minden helyi polgár figyelmébe!

Böröcz László – polgármesterjelölt

Vízivárosi programunk:

1. A Vízivárosiak tiszta és rendezett városrészt érdemelnek. Felszámoljuk a Toldy Ferenc utcai szemétlerakót. Megszüntetjük a járdák közvécé jellegét.

2. Vízivárosban átfogó forgalomcsillapításra van szükség! Fásított, gyalogosbarát, élhető közterületeket hozunk létre.

3. A tér múltjához méltó módon kell felújítani a Batthyány teret! Víziváros központját egy rendezett, igényes, zöld közösségi térré alakítjuk, mely méltó a tér barokk örökségéhez.

4. Meg kell védeni a vízivárosiakat a turistabuszok által okozott környezeti terheléstől. Az itt élők érdekeit szem előtt tartó megoldást találunk a várba vezető utakon tapasztalható buszkáoszra.

5. Legyen a Fő utca Víziváros kulturális központja. Programot indítunk az üres üzlethelyiségek hasznosítására, a kisvállalkozások ösztönzésére!