Városrészekre fókuszált,
megoldások:

Várnegyed

Képviselőjelöltünk a Várnegyedben: Wehner Kristóf

1. A Várnegyed élhetősége az első! Felülvizsgáljuk a Várnegyed behajtási és parkolási rendszerét és felvesszük a harcot a taxis hiénákkal szemben. 

2. A Várnegyed nem csak a turistáké. Megfizethető boltokat, szolgáltatásokat és működő postát biztosítunk a Várnegyedben is. 

3. Megoldást kell találni a turizmusból fakadó köztisztasági problémákra. Gyakoribb kukaürítésekkel és az utcák rendszeres mosásával a Várnegyedben élők számára is biztosítani kell a tiszta és rendezett környezetet. Felújítjuk a Dísz teret és a Kapisztrán teret.

4. Rendezni kell a műemlék bérlakásokban élők helyzetét. Biztosítjuk a méltányos és hatékony ügyintézést az érintett lakásértékesítésekkel kapcsolatban.

5. Politikai harcok helyett, érdekérvényesítést! A kerület fejlődése érdekében konstruktív együttműködésre van szükség a kormányzati építkezések beruházóival.

A Várban olyan alapvető szolgáltatások kellenek, melyeket az idősek is meg tudnak fizetni, és nem kell messze menniük, ha kulcsot kell másolniuk. Egy könnyebben orvosolható probléma pedig a szemétszedés lenne. Amikor jön egy nagyobb turistacsoport, pillanatok alatt megtelnek a kukát. Ki kell küldeni két embert, akik rendszeresen összeszedik a szemetet.

Legény Kinga nyugdíjas

Krisztinaváros

Képviselőjelöltjeink Krisztinavárosban: Fazekas Csilla, Fróna Levente, Bauer Eszter, Gulyás Gergely Kristóf

1. Rendezett parkokat! Teljeskörűen megújítjuk a Horváth-kertet, valamint kezdeményezzük a Vérmező átvételét a Fővárostól, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek a kerületben élők biztonságos kikapcsolódását szolgálják.

2. Véget kell vetni a méltatlan állapotoknak a Déli pályaudvaron és annak környékén! A kormánynál és a fővárosnál kezdeményezzük az állomásépület és az aluljáró felújítását. 

3. Fejleszteni kell a környék gyalogos infrastruktúráját! Felújítjuk a meglévő zebrákat és új gyalogátkelőhelyeket hozunk létre az Attila úton, valamint a Mészáros utcában.

4. Buszkáosz helyett, több zöldfelületet! Turistabusz parkoló helyet újra virágos közparkot hozunk létre a Dózsa György téren.

5. Jól karbantartott közterületekre van szükség. Gondoskodunk a várfal rendbetételéről, valamint a várfal alatti utak, járdák, lépcsők karbantartásáról és fejlesztéséről.

A Vérmező rendbetételére nagy szükség van. A Déli pályaudvarnál nem tudom, hogy mit csinálnak, de évek óta nem látok ott dolgozni semmit, csak az állványokat. Épp ideje lenne kezdeni valamit azzal is.

Halas Gusztáv nyugdíjas

Víziváros

Képviselőjelöltjeink Krisztinavárosban: Molnár Gábor,

Varga Dániel, Fazekas Csilla

1. A Vízivárosiak tiszta és rendezett városrészt érdemelnek. Felszámoljuk a Toldy Ferenc utcai szemétlerakót. Megszüntetjük a járdák közvécé jellegét.

2. Vízivárosban átfogó forgalomcsillapításra van szükség! Fásított, gyalogosbarát, élhető közterületeket hozunk létre.

3. A tér múltjához méltó módon kell felújítani a Batthyány teret! Víziváros központját egy rendezett, igényes, zöld közösségi térré alakítjuk, mely méltó a tér barokk örökségéhez.

4. Meg kell védeni a vízivárosiakat a turistabuszok által okozott környezeti terheléstől. Az itt élők érdekeit szem előtt tartó megoldást találunk a várba vezető utakon tapasztalható buszkáoszra.

5. Legyen a Fő utca Víziváros kulturális központja. Programot indítunk az üres üzlethelyiségek hasznosítására, a kisvállalkozások ösztönzésére!

Donáti utcai lakosként sajnos érezzük, milyen terhelést jelent a környezetünk számára a magas buszforgalom. Örülnék, ha erre megoldást találna a kerület. A másik nagy probléma, amivel szintén nap mint nap szembesülök, miközben a gyerekeket viszem iskolába, az a Toldy Ferenc utcában magasodó szeméthegyek.

Lukovics István középvezető

Gellérthegy

Képviselőjelöltünk a Gellérthegyen: Bodnár Előd

1. Legyen végre gazdája a Gellérthegynek! Felmérjük az utak, járdák, lépcsők, korlátok, zöldfelületek állapotát, és gondoskodunk a színvonalas karbantartásukról.

2. Biztosítani kell az itt élők nyugalmát. Korlátozzuk az átmenő forgalmat és sebességcsökkentést vezetünk be a levegőszennyezés csökkentése érdekében.

3. Szennyező turistabuszok helyett modern, környezetbarát alternatívára van szükség. Megvizsgáljuk a Gellérthegyi sikló megépítésének lehetőségét.

4. Több sportolási lehetőséget! Átfogó koncepció mentén fejlesztjük a Gellérthegyi közparkot és a Filozófusok kertjét a hiányzó szabadidős funkciók biztosításával. Megvizsgáljuk futókör kialakításának lehetőségét.

5. Fényt hozunk a Hegyre! Fejlesztjük a közvilágítást a parkokban és az utcákon egyaránt.

Mivel az Alsóhegy utcában lakom, tudom, hogy az itt élők számára létkérdés az átmenő forgalom csökkentése és a sebességkorlátozás. A közvilágítás fejlesztése pedig biztonságunk záloga lenne.

Merza Marcellné nyugdíjas

Naphegy - Tabán

Képviselőjelöltjeink a Naphegyen és a Tabánban: Bodnár Előd, Gulyás Gergely Kristóf

1. Száguldozó autók helyett a családok biztonsága az első! Lakó-pihenő övezetté alakítjuk a Naphegyet.

2. A Naphegy nem átjáróház. Megvédjük az itt élőket a Mészáros utcai buszpályaudvar megépítésétől.

3. Több és jobb sportolási lehetőséget! Fejlesztjük a Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpontot.

4. Rendezett és biztonságos körülményeket kell teremteni a gyalogosok számára. Jól karbantartott járdákra, biztonságos zebrákra és a közvilágítás fejlesztésére van szükség.

5. A Tabán zöldfelületei magas szintű gondozást igényelnek. Kezdeményezzük a Tabán átvételét a Fővárostól, hogy a zöldfelületek gondos kézbe kerüljenek.

Jól látható zebrákra és működő közvilágításra van szükség a Naphegyen. Ami pedig a Tabánt illeti, a város egyik ékköve, megérdemli a zöldítést.

Nyulászi Andrásné nyugdíjas