Böröcz László

Polgármesterjelölt

Böröcz László vagyok, a Budavári Fidesz elnöke, miniszteri biztos, közgazdász, kétgyermekes családapa. A közösségek megszervezése és irányítása mindig is kiemelkedő szerepet töltött be az életemben. Ennek köszönhetően 2009-től a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak az alelnöke, majd 2015 és 2019 között a szervezet elnöke voltam. Úgy gondolom, hogy a polgármesterség is egy szakma, amit csak úgy lehet jól csinálni, ha az ember kellő önkormányzati és szakpolitikai tapasztalattal rendelkezik.

2010-től a Fidesz frakció gazdasági kabinetjének munkatársa voltam és még ebben az évben önkormányzati képviselőnek választottak az V. kerületben. 2012-től két éven át a Miniszterelnökség szakmai tanácsadójaként dolgoztam. 2014-ben újra elnyertem a választók bizalmát és ezt követően az a megtiszteltetés ért, hogy 2018-ig az V. kerület alpolgármestereként szerezhettem városvezetői tapasztalatot. A 2018-2022 közötti ciklusban parlamenti képviselőként vettem részt az ország ügyeinek az irányításában, ahol ezzel egyidejűleg az Országgyűlés törvényalkotási, költségvetési és fenntartható fejlődési bizottságainak a munkáját is elősegítettem. Két évvel ezelőtt Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztossá neveztek ki.

Az I. kerület az otthonom. Itt töltöm a mindennapjaimat, ide köt a munkám és itt építjük több éve csapatommal azt a lokálpatrióta polgári közösséget, amely az életem szerves részévé vált. Ismerem a kerület minden szegletét, adottságait és problémáit egyaránt. Azért indulok a választáson, hogy egy békés, élhető és fejlődő I. kerületet építsünk az itt élőkkel közösen.

Böröcz László közgazdász. Kiegyensúlyozott életű családapa. Közel 20 éve ismerem. Tudja, mi a polgármester dolga, felismeri egy nagy közösség érdekeit. Megtalálja a helyes megoldások kulcsát. Megfontolt, a békés együttműködés híve. Akik a káosz és a kapkodás helyett inkább a józanságot és a nyugalmat választják Budavárban, kérem, döntsenek Böröcz László mellett.

Tarlós István korábbi főpolgármester

A sportéletben volt alkalmam megtanulni, hogy a munkában csak kitartással, céltudatossággal és alázattal lehet eredményt és fejlődést elérni. Böröcz Lászlóról mindez elmondható. Több éves jó barátságunknak köszönhetően volt alkalmam megismerni, így bátran mondhatom, hogy ő valóban a tettek embere. László az az ember, aki a polgári oldal polgármesterjelöltjeként méltó körülményeket teremthet a kerületben, így jó szívvel ajánlom őt erre a feladatra.

Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes vízilabdázó

Rendkívül jól ismeri a városunkat és annak lakóit, és mindig is a közösség javát tartotta szem előtt. Szilárd meggyőződésem, hogy ő az a vezető, aki képes lesz elhozni a fejlődést kerületünkbe úgy, hogy közben az megőrzi egyedi karakterét és kulturális örökségeit. Böröcz László már bizonyította, hogy rendelkezik azzal a bölcsességgel, alázattal és vezetői képességgel, amire egy sikeres városvezetőnek szüksége van.

Lukács Sándor színművész

Az önkormányzat döntéseit
az I. kerületiek érdekeinek kell meghatározniuk

Több éve építjük az első kerületi polgári közösséget, ami szerves része az életemnek. Itt töltöm mindennapjaimat, ide köt a munkám, és szomorúan látom nap mint nap, hogy az első kerület milyen méltatlan helyzetben van, hiszen fantasztikus lehetőségei vannak. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy igazán élhető legyen. A célom, hogy minden szempontból a legjobban szervezett önkormányzat legyen, ami példamutató a városok között, és hatékonyan szolgálja az itt élőket.

 10 év múlva Budavárnak felújított, tiszta terekkel, utcákkal kell rendelkezni, amit ültetett fasorok és zöld ligetek tesznek otthonosabbá és élvezhetőbbé az itt élők és ide látogatók számára. Ahol megvan az egyensúly a látogatók kiszolgálása és a helyiek érdekei között. Ahol az önkormányzat a közösség érdekében tevékenykedik, és megfelelő gondoskodást nyújt az idősebb vagy rászoruló honfitársainknak, ahol kiváló minőségű intézmények segítik a családok mindennapi életét és biztosítják a fiatalabb korosztály számára is a kikapcsolódási lehetőségeket. Ahol az önkormányzat működése átlátható és érthető.

Mindig is fontosnak tartottam a közösségszervezést, az emberekért dolgozunk. A közösségépítés fő feladata, hogy a különböző életkorú, gondolkodású emberekkel megtaláljuk a közös hangot. A korszerű eszközök segítségével úgy kell megkönnyíteni a polgárok mindennapjait, hogy közben elkerüljük a digitális elidegenedést, elmagányosodást. Az I. kerület egy gyalogszerrel is könnyen bejárható városrész, nagyon is emberi léptékekkel. Mindent meg kell tennünk azért, hogy az emberek minél többször találkozhassanak egymással, akár egy zenés programon, akár egy kávézóban vagy a vásárcsarnokban. Ehhez az is hozzátartozik, hogy ne mindenhol a turistákra szabott árakkal találkozzanak a helyiek.

Az elmúlt években több alkalommal is tudtam egyeztetni miniszterelnök úrral. A tapasztalataim szerint mindent meg lehet vele beszélni, vitatni, ha felkészülten és logikusan elmondjuk az álláspontunkat, érveinket.

A hajléktalanok helyzetét a fővárossal és a kormányzattal közösen kell megoldani, humánus módon. Nem elfogadható, hogy a sokszor áldatlan állapotok miatt a közterületeket, parkokat nem tudják használni az I. kerületben élők. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnénk a zöldfelületeink karbantartására és fejlesztésére, parkőrökre bíznánk a felügyeletet, hogy a parkok használatának szabályait betartassák mindenkivel.

Eddig is több feljelentést tettünk az önkormányzat gyanús ügyei, szerződései miatt. Ami igazán felháborító, hogy V. Naszályi Márta polgármester és Czukkerné dr. Pintér Erzsébet jegyző a hatalmukkal visszaélve folyamatosan akadályozzák és szabotálják a képviselő-testület döntéseit saját, önös érdekeik miatt, amivel kárt okoznak az I. kerületi polgároknak. Rengeteg támogatás emiatt nem jutott el a kerületi családokhoz, fiatalokhoz, idősekhez. Az önkormányzat egy helyben toporog.